Vilket polermedel passar metall bäst?

05 december 2022
Staffan Ehrlin

editorial

Vilket polermedel passar metall bäst?

Polermedel finns i många olika varianter och används för att ge metall en glansig yta. De kan antingen bestå av flytande vätska, skum eller pasta. Olika typer av polermaterial passar till olika ytor och det är viktigt att veta vilket som är bäst för just din metall. I denna artikel går vi igenom de vanligaste typerna av polermedel och berättar hur du använder dem för maximal effekt.

Slipande polermedel är ett utmärkt val för att avlägsna rost, smuts och andra partiklar från metallytor. De kommer vanligtvis i form av en pasta eller vätska och fungerar genom att använda små slippartiklar för att polera bort alla grova fläckar. För bästa resultat, applicera ett slippolish direkt på ytan med en mjuk trasa och gnugga försiktigt i cirkulära rörelser.

polermedel

Skumpolish och flytande polermedel

Skumpolish är bäst för att rengöra och bibehålla en jämn yta på metallytor. Den här typen av polish appliceras vanligtvis med en ren, mjuk trasa och kan användas för att avlägsna smuts eller mindre repor från ytan. För att använda, applicera ett jämnt lager skumpolish på ytan och låt det sitta i 1-2 minuter innan du polerar bort den med en trasa.

Flytande polermedel är ett utmärkt val för att återställa glans och lyster på tråkiga eller blekta metallytor. Dessa polermedel finns i flera olika varianter, inklusive polermedel för krom, mässing och koppar. För att använda flytande polish, applicera ett jämnt lager av polishet direkt på ytan och gnugga kraftigt med en mjuk trasa. Låt polishet sitta i 1-2 minuter innan du torkar bort eventuella rester med en ren trasa.

Slutligen är vaxpolermedel ett utmärkt val för att skydda metallytor mot smuts och korrosion. Dessa polermedel kan appliceras i tunna lager direkt på metallytan och lämnas att torka. När de är torra, polera ytan med en mjuk trasa för att få fram glansen. Vänd dig direkt till en levarantör om du har frågor, som exempelvis Osborn.

 

 

 

 

Fler nyheter