Väldoftande parfym för harmoni i vardagen

19 november 2019
Cecilia Olsson
Väldoftande parfym för harmoni i vardagen

Goda dofter är något som kan förändra ditt humör eller till och med verka på ett lugnande sätt. Till exempel ska citrusdofter ha en uppiggande effekt och vanilj kan göra att man känner sig lugn och trygg. Dofter av mint påstås ha en mättande effekt och en rikt blommande doft som till exempel jasmin kan fungera som ett afrodisiakum. Därför kan det vara bra att tänka på vad man själv har behov av då man ska välja sin nya favoritdoft. Är man trött och känner sig påverkad av höstmörkret kan det vara bra att spraya på sig lite uppiggande citrusnoter. Är man väldigt stressad och känner att ångesten kryper på så kanske man istället ska välja en doft med inslag av vanilj för att kunna känna lugnet. 

Sen är det klart att man ska tänka på vad man själv tycker doftar gott. Använder man en parfym som inte riktigt stämmer överens med vad som passar ens smak så kan det påverka så pass mycket att man går runt en hel dag och känner sig lite obekväm. Detta kan enkelt hända om det till exempel är en doft som man tycker luktar gott på någon annan, men det kanske inte riktigt stämmer överens med ens egna dofter. Därför kan det vara en god idé att prova hur en parfym luktar på en själv innan man köper den. 

Vet man vilken doft man vill ha eller om man är säker på vilka doftnoter som går hem på ens hud så är det mycket enkelt och smidigt att beställa parfym på Sephora. De har ett riktigt bra sortiment och snabb leverans. De har över 300 dofter till kvinnor och ett stort utbud av både parfymer och deodoranter till män i sitt sortiment, så det är bara att gå in och välja och vraka.

Fler nyheter