Tredjepartslogistik (3PL) – för ibland ska det vara enkelt

20 juni 2022
william eriksson

editorial

Det är aldrig lätt att hålla koll på allt själv. De flesta känner att de har för få timmar på sitt dygn och vill alltid hinna mer. Det kan bidra till svårigheter i privatlivet och att du går in i väggen. Därför är det viktigt att veta hur man ska fördela sin tid på bästa sätt och lämna över arbete till andra vid behov.

Eftersom tidsbristen är så omfattande i samhället har det kommit olika lösningar för att underlätta för dig. Du behöver nämligen inte göra allt själv. Istället kan du anlita kompetent folk som bedriver vissa delar av din verksamhet som kanske egentligen inte helt är en del av ditt vardagliga arbete, men som ändå behöver göras.

 

Vad innebär 3PL?

Med 3PL lämnar du över ansvaret av hela eller delar av din verksamhets lagerhållning. Det gör att du inte längre behöver oroa dig över det, utan kan lägga den tiden på att driva ditt företag. Samtidigt kan du vara lugn i att det sköts på bästa sätt. 

Samma sak gäller även för distribueringen. 3PL är till för att skapa lösningar för dig när det kommer till logistik och för att du inte ska behöva lägga onödigt mycket tid på det. Du kan läsa mer om detta genom att klicka in på följande länk: https://www.hillmerslogistik.se/tjaenster#3pl.

 

3PL

 

Fördelarna med 3PL

Den stora fördelen med tredjepartslogistik är att du frigör tid till att bedriva din vanliga verksamhet. I längden kommer detta att vara mycket lönsamt för dig, både inom yrkeslivet och privatlivet. Det är slut med att dygnet har för få timmar för dig. 

Beroende på din verksamhet kan du dessutom själv välja hur mycket eller lite av lagerhållningen och distribueringen som faktiskt ska tas hand om av 3PL. Det finns ingen färdig modell som du måste trycka in dig i. Istället kan det skräddarsys efter just din verksamhet.

Fler nyheter