Stamspolning – en bra investering

07 april 2020
william eriksson
Stamspolning – en bra investering

Vissa saker förväntar man sig bara ska fungera. Som fritt, flytande, rent vatten från kranen. Men en dag kan vattnet helt plötsligt ändra färg eller helt sluta rinna. Då står man där med mössan i hand och inte riktigt vet vad man ska ta sig till. Förslagsvis ringer man till slut en rörmokare och får betala en hel del pengar för att få det fixat. Så här ser det dessvärre ut i många fall. För inte alla är medvetna om att rören behöver genomgå en stamspolning emellanåt. En stamspolning rensar vattenrören och ökar deras livslängd. Men framförallt så minskar det risken för stopp och en dyr räkning hos rörmokaren.

 

Vad pågår i rören?

Fast ens rör fungerar precis som de ska så ska man likväl genomföra en stamspolning då och då. Man kan se det lite som en bilbesiktning där man kollar så att allt står rätt till men också fixar det som behöver fixas. Genom stamspolning så får rören ett längre liv och man undviker att upptäcka allt slitage på en gång. Ofta är det föremål eller smuts som täppt igen rören på vissa ställen och riskerar att skada rören och ge ett försämrat vattenflöde. Det behöver inte vara märkbart, men förr eller senare så blir det märkbart och då är räkningen dyr.

 

 

Så går en stamspolning till

En stamspolning innebär att experter på området använder en kraftfull maskin som sprutar hett vatten invändigt i rören. Vattnet förlöser smutsen och föremålen som ofta befinner sig i rören. Under en stamspolning så kan även yttre defekter på rören upptäckas, då byts dessa rör ut. För att genomföra en stamspolning så bör man kontakta ett företag som sysslar med avloppsrensning eller eventuellt rörmokeri. Jobbet går ofta ganska fort och smidigt att genomföra. Det är i varje fall mycket smidigare än att behöva ringa rörmokaren mitt i natten.

 

Fler nyheter