Spishäll med inbyggd fläkt – för smidigare matlagning

03 november 2023
Maja Bergman Lindberg

editorial

En spishäll med inbyggd fläkt är en av de senaste innovationerna inom köksteknik. Det är en produkt som hjälper till att hålla köket rent och fräscht, samtidigt som det gör matlagningen smidigare. Om du planerar din köksrenovering, eller bara är ute efter något som är enkelt att rengöra och bekvämt att använda, är en spishäll med inbyggnad fläkt kanske precis vad du letar efter.

Vad är en spishäll med inbyggd fläkt?

En spishäll med inbyggd fläkt kombinerar två viktiga köksapparater i ett. Detta gör att du inte behöver tänka på att placera en separat fläkt ovanför spisen för att få bort matos och ånga. Istället sitter fläkten direkt i spishällen, vilket eliminerar behovet av extra utrymme. En inbyggd fläkt fungerar genom att dra ut röken och matoset som uppstår vid matlagning direkt från spisen och vidare ut ur huset. Ofta kommer spishällar med flera olika hastigheter på fläkten, vilket gör att välja rätt hastighet blir enklare och du kan ställa in den precis så du behöver för att bli av med matoset.

spishäll med inbyggd fläkt

Fördelar med en spishäll med inbyggd fläkt

Det finns flera fördelar med att ha en spishäll med inbyggd fläkt. En viktig fördel är att det sparar yta i köket. En separat fläkt tar plats ovanför spisen och ibland kan behovet av en fläkt leda till att man väljer bort vissa spisar. Med en spishäll med inbyggd fläkt behöver du inte oroa dig för platsbehoven på samma sätt. En annan fördel med en spishäll med inbyggd fläkt är att den är betydligt enklare att rengöra än en separat fläkt. En separat fläkt har ofta flera delar som behöver rengöras, medan en spishäll med inbyggd fläkt bara har en del. Detta kommer minska rengöringstiden och göra framöver en enklare tusen gånger.

Funderingar vid köp av spishäll med inbyggd fläkt

Innan du investerar i en spishäll med inbyggd fläkt finns det några faktorer att ta med i beräkningarna;

  •  Var du placerar spishällen.
  • Hur många zoner spishällen har.
  • Vilka storlekar inbyggda fläktar som finns.
  • Vilket utseende och material du föredrar.

Det är också viktigt att välja en spishäll med inbyggd fläkt från en tillverkare du litar på. Gör gärna lite research, läs recensioner och försök hitta rätt produkt för dina köksbehov.

Läs mer här: https://koksland.se/vitvaror/flakthallar/

Fler nyheter