Servad på service

12 mars 2020
Lily Hansen
Servad på service

Det finns nog inget tillfälle som en bil mår så bra som när den får komma på bilservice. Att i flera timmar få all uppmärksamhet och bli genomgången från topp till tå, som på ett bilarnas spa. Gammal olja och filter kastas och nytt fräscht installeras och fylls på. In i minsta detalj synas och det kan göra även den tröttaste och äldsta bil go och glad igen. Bilen återlämnas sedan till ägaren som en hund som varit på trimning och mår bra ända in i motorblocket.

 

Tryggt och säkert

En gång om året besöker alla bilar en bilprovning för att man ska kunna känna sig trygg på vägarna. Där kontrolleras flera delar på bilen ur säkerhets- och miljösynpunkt. Men det finns många delar som man inte tittar så nära på som man gör vid en bilservice. Och dessutom byter inte bilprovningen ut några delar, utan där påtalas endast felen. Tanken med en service hos en bilverkstad är att bilen ska vara hel längre och det gör man genom att byta ut det som börjar gå sönder och är slitet. En mindre kostnad kan innebära en besparing i längden eftersom små fel med tiden blir större och mer kostsamma. Och dessutom kan skapa värre skador på omkringliggande delar.

 

 

Vem som utför service

Bilverkstad i Tyresö, som exempelvis http://sweaautoservice.se/ utför ofta såväl service som reparationer på de bilar som kommer in. Och ibland när man gör en service så kan man upptäcka andra delar, än de som brukar bytas ut, som också ligger i farozonen. Om så sker så tar man kontakt med ägaren som får besluta ifall man vill göra den extra reparationen eller ej. Men ofta är det smidigt att göra det när bilen ändå är på verkstaden. Genom besök hos bilprovning och bilservice, så får man en bil som man kan lita på. 

Fler nyheter