På väg mot en ny bostad?

09 april 2020
Lily Hansen
På väg mot en ny bostad?

Om du ska flytta och är sugen på att anlita en flyttfirma, se då till att hitta en bra. Flyttbranschen är väldigt stor och antalet företag som erbjuder flyttjänster är oändligt många. Tyvärr är inte alla lika pålitliga och trygga som du kanske önskar. Var noga när du väljer företag, kolla att de har F-skattsedel och bra rekommendationer. Helst ska du välja en flyttfirma som någon du känner har använt. Ett annat hett tips är att välja en transparent firma.

 

Transparens med detaljerna

Om du hittar en flyttfirma som är transparent och redovisar vad alla typer av tjänster kostar hos dem, så har du större koll på vad ditt pris kommer att bli och du kan skissa själv på om du har råd. Naturligtvis ska du be om en skräddarsydd offert utifrån dina förutsättningar hos din valda flyttfirma. Känner du dig det minsta tveksam, ta då in fler offerter från olika Flyttfirmor i Stockholm för att jämföra. Du vill ha ett pris som känns rimligt och prisvärt. Flyttfirman bör ha en bra hantering av ditt bohag samtidigt som du vill att de passar tider och levererar enligt avtal. Som privatperson ska du se till att dra nytta av RUT-avdraget i samband med din flytt.

 

 

Vad mer än starka gubbar

Förutom starka armar som kan bära pianon, sängar och alla kartonger så vill du att de kan köra en lastbil oavsett terräng och tid på dygnet. Möbler och kartonger bör komma fram hela och i gott skick. Naturligtvis ska du kolla vilka försäkringar som gäller. När gäller din hemförsäkring och när gäller deras företagsförsäkring? Har de flyttkartonger du kan hyra? Kan de erbjuda packhjälp? Hur strukturerar ni flytten bäst? Kolla även med din flyttfirma om de erbjuder eller samarbetar med någon som erbjuder flyttstädning och kanske magasinering om du är i behov av detta.

Fler nyheter