Minska risken för inbrott

10 mars 2020
patrick pettersson
Minska risken för inbrott

Trots att dörrar och fönster blir allt svårare att bryta upp och trots att larm på byggnader blir allt mer komplicerade att lura, så sker det ändå många inbrott i dagens samhälle. Allt fler inbrott görs nämligen av ligor och de bryr sig sällan om larm och hinner oftast utrymma snabbare än vad polis och vakter hinner utrycka. Så vad ska man då göra för att stoppa tjuven? Jo, man skall se till att ha personer i, eller runt området som ska skyddas. Är det något tjuven inte gillar så är det folk i rörelse. Genom att använda sig av bevakningstjänster så kan man gå ihop och bevaka ett helt område. Läs mer om bevakningstjänster på https://www.secass.se/bevakningstjanster/.

 

Bevaka ett större geografiskt område

Inbrott sker inte bara i privata hus. Utan också på kontor, föreningslokaler, båtplatser eller i magasin. Vid inbrott på sådana platser kan skadan ofta bli väldigt stor då en verksamhet kanske tvingas läggas på is på grund av stulna värdefulla arbetsverktyg. Ett bra sätt att minimera risken för inbrott på större byggnader är att anställa bevakningstjänst. Vid bevakningstjänst så kan vakter cirkulera kring ett obevakat område på tider som verksamheten står obemannad. På så vis kan vakten agera på bar gärning, eller genom iakttagelse, och larma fort. Ett bra tips är att gå samman med andra aktörer inom samma område och gemensamt betala för bevakningstjänsten.

 

 

Prisvärt och säkert

Genom att gå samman med andra aktörer i samma område kan man pressa priserna. Då kan en bevakningstjänst bli väldigt prisvärd. Utöver att enbart bevaka byggnaden genom iakttagelse så ser också vakterna till att kolla så att dörrar och fönster är stängda och utgör behörighetskontroll på personal och besökare. Stabila dörrar, högteknologiska larm och övervakningskameror i all ära men de saknar något som bevakningstjänster kan erbjuda; de saknar den mänskliga instinkten och kommunikationen.

Fler nyheter