Konceptet företagscatering
Catering är inte ett nytt koncept, utan har funnits med ett tag. Catering innebär att maträtter framställs av en restaurang eller ett cateringföretag för att sedan transporteras till en annan plats. En annan plats betyder i det här fallet de lokaler där kunden befinner sig.
Catering erbjuds både till privatpersoner och företag. För cateringföretaget är det i princip ingen skillnad på om klienten är en enskild person eller om det handlar om en större beställning för till exempel företagskonferens eller annan form av affärssammankomst som kräver mat.
Företagscatering i Stockholm
Passande och flexibla cateringföretag finns att hitta i de flesta svenska städer.
När det kommer till cateringföretag i Stockholm kan man konstatera att alternativen är betydligt fler än i andra städer. Detta är föga förvånande med tanke på att Stockholm är landets huvudstad och i princip erbjuder många alternativ oavsett vad man söker. Det har dock inte endast med huvudstadsstatusen att göra, utan även tendensen för allt fler restauranger att utöka sin verksamhet genom att erbjuda catering vid sidan om sitt vanliga serviceområde. När allt fler restauranger ansluter sig till cateringbranschen så utökas kundens chans att hitta olika spännande matalternativ.
Mat och lite till
Helt klart förknippas företagscatering – och catering överlag – med mat, och det kan variera mellan allt från svensk husmanskost till färska italienska eller libanesiska bufféer.
Idag står dock catering för lite mer än bara mat. Det går nämligen att beställa bordsdukning, bestick och dekoration som höjer cateringupplevelsen till en annan nivå. Inte ska man heller glömma en passande dryck. Att be cateringföretaget välja den rätta drycken till måltiden är en bra chans till att få en komplett måltid.
Vilket är nästa steg i den här branschen? Det ska bli spännande att se hur företagscatering utvecklas framöver och vilka nya aktörer som kommer att dyka upp och satsa på moderna och modiga fusionkombinationer.