Investera i en säkerhetsdörr för en lugn vardag

01 februari 2023
Veronica Jansson

editorial

Att investera i säkerhetsdörrar är ett viktigt steg för att garantera säkerheten för din fastighet. Detta bör övervägas då det finns ett behov av extra skydd eller för ökad sinnesro.

När ska du satsa på säkerhetsdörrar?

– Om du bor i ett område med hög brottslighet eller ett område med kända hemfridsbrott

– Om ditt hem har blivit inbrutet tidigare

– Om du har dyra eller värdefulla föremål som behöver säkras

– Om du vill lägga till en extra säkerhetsbarriär mot potentiella inkräktare

– Om du letar efter ett sätt att förbättra den allmänna säkerheten på din egendom.

Genom att installera säkerhetsdörrar kan du vara säker på att din egendom är skyddad från potentiella inkräktare och andra hot. Dessutom är säkerhetsdörrar utformade för att vara mer hållbara än vanliga dörrar, vilket innebär att de håller längre och ger bättre skydd i längden. Professionella yrkesutövare på sakerbostad.se guidar dig till det rätta valet!

Stilar och material

Säkerhetsdörrar finns i en mängd olika stilar och material som skyddar mot inbrott, väder, brand och andra faror. De vanligaste typerna av säkerhetsdörrar är metalldörrar, glasfiberdörrar i trä, ingångssystem i stål, altandörrar med flerpunktslås och storm-/skyddsskärmar.

säkerhetsdörrar

Metalldörrar används ofta i kommersiella miljöer eftersom de ger en hög säkerhetsnivå tack vare sin styrka och hållbarhet. Glasfiberdörrar av trä är också populära för bostäder och ger ett bra skydd mot inbrott, väder och brandskador. Ingångssystem i stål är en annan vanlig typ av säkerhetsdörr som främst används i offentliga miljöer som universitet eller regeringsbyggnader. Dessa system har vanligtvis flera lås och kan utrustas med många säkerhetsfunktioner, t.ex. porttelefoner, biometriska system för åtkomstkontroll med mera. Patiodörrar med flerpunktslås är också populära för bostäder för att skydda mot inbrott utifrån. Slutligen är storm-/skyddsskärmar ett utmärkt alternativ för att skydda ditt hem från hårda väderförhållanden som hagel och vind. Storm-/skyddsskärmar kan tillverkas av en mängd olika material, bland annat metall, aluminium och kraftig plast.

 

Fler nyheter