Hjälp från arborist Malmö

Träd ska gärna växa fritt och vilt och vackert men kanske inte just i din trädgård och på den platsen. Vackert, ja, men när ett eller flera träd gör ett stillsamt och långsamt kuppförsök och tar över hela tomten behöver de hejdas. Man vill gärna ha något annat än bara gigantiska äppelträd fast de är mysiga.

Ibland är lösningen att helt enkelt hugga ned ett träd. Det är tråkigt men kan vara nödvändigt. Andra gånger kan det gott räcka med att få trädet ifråga beskuret. Den stora grenen som sitter så illa till kan kapas medan resterande träd får stå kvar och ge skugga och vindskydd.

 

Beskurna fruktträd ger bättre skördar

Fruktträd som inte tagits omhand utan bara växt på i åratal mår inte alltid bra av den friheten. Grenar vindlar sig fram på alla möjliga och omöjliga sätt och trädet får svårt att få näring till alla delar.

Ska vi se saken krasst inverkar det också negativt på produktionen av frukt. När varje gren vill poppa fram äpplen blir de med nödvändighet små. När trädet far iväg i höjd blir det svårt, om inte omöjligt, att skörda. Fåglarna blir glada, men inte vi.

 

 

Gamla träd behöver kontrolleras av arborist

När träd får många år på nacken kan de också få sjukdomar. Vissa är lätta att se men många är osynliga tills det händer tråkiga saker. Träd är TUNGA.  Låt en arborist i Malmö https://www.aliasarborist.se/arborist/arborist-i-malmoe kontrollera så att dina stora träd mår bra och inte behöver åtgärdas.

Ett träd är alltid värdefullt. Det reglerar vattnet i jorden, det utgör vindskydd och det ger skugga. Just därför är det så viktigt att se efter dem. Om du ser till att få dina träd besiktigade kommer din trädgård att må bättre rent generellt. Sedan kan du inta solstolen och bara njuta av din vackra tomt.