Handskar och mode

13 augusti 2020
william eriksson

Förr i världen var det mycket viktigt att bära handskar i sociala sammanhang. Vi har sett filmstjärnor och kungligheter på bilder, och det fanns en tid då långa handskar var tecken på glamour och status. Marilyn Monroe är bara ett exempel på en stjärna som vi förknippar med handskar. Med tiden har etikettsregler luckrats upp, och man tänker främst på vad som är praktiskt.

Handskar har vi numera mest för att värma fingrarna, men ännu finns det kvar ett uns av elegans runt handskarna. Speciellt gäller det för läderhandskar, som både är varma och kan uppfattas som exklusiva.

Bilhandskar och golfhandskar

I vissa situationer är det extra praktiskt att bära handskar. Det är framför allt när man vill skydda sina händer, eller för att få ett bättre grepp. Bilhandskar är sköna att ha på sig när man håller i ratten, och det är också snyggt med tunna läderhandskar till vardags.

Golfspelare har bara en handske och den ingår i proceduren när man fattar rätt grepp om golfklubban. Men även ur modesynpunkt är det snyggt med matchande handskar när man klär upp sig för att gå på stan eller en finare fest. Det är roligt att ha flera par som matchar olika skor, kläder och väskor. Man kan välja mellan mockahandskar eller vanliga skinnhandskar.

 

 

Tjockare vinterhandskar

På vintern är det självklart att man bör ha lite tjockare och fodrade skinnhandskar. Det bör finnas lite luft mellan fingret och fodret, för det gör att handsken blir lite varmare inuti. Har man provat att använda läderhandskar, vill man absolut inte byta till något annat. De är bekvämare och man har koll över fingrarna och greppar bättre.

Tumvantar och lovikkavantar är för det mesta inget man längtar efter, men vill man ha tumhandskar i skinn finns det också. En välsorterad handskaffär har alla sorters handskar du kan drömma om.

Fler nyheter