En trubadur ger glädje åt festen

26 augusti 2019
william eriksson
En trubadur ger glädje åt festen

En trubadur kan vara någon som sjunger och ackompanjerar sig själv på gitarr. Är det trubadurens egenhändigt komponerade repertoar, brukar man säga att trubaduren är en singer-songwriter. Åtskilliga fester, pubaftnar och grillkvällar har förgyllts av allsång till kända och folkliga melodier, som alla känner till och glatt sjunger med i. Men en trubadur kan lika gärna vara exempelvis en dragspelare, en trubadur i Stockholm. Någon som kommer till din fest och spelar gamla fina valser eller allsånger och som sjunger kända låtar.

 

Födelsedagsfirande med musik

Ska man ha fest för många och gästerna är i blandade åldrar, är det bra att ha någon typ av underhållning för att höja stämningen. Alla kanske inte är så bekanta med varandra sedan tidigare, men en härlig allsång förenar de flesta. Särskilt om man firar en jubilar, är det säkert uppskattat med dragspelsunderhållning. Det finns ju låtar som passar både för gamla och unga. En allsidig och skicklig musiker kan spela lite av varje, från Idas Sommarvisa eller Fattig Bonddräng till Drömmen om Elin. Ett bra länktips är: http://perspeleman.se/

 

 

En liten stund med dragspelslåtar

Kanske händer det mer saker på din fest? Oftast har ju dragspelaren ett program, som du kan boka, och det brukar vara en knapp timme. Sedan bestämmer du själv om du vill ha utökad spelning eller kanske att han har några spelkompisar med sig, så att det blir en liten orkester. Förstärkare, mikrofoner och sådant tar trubaduren med sig, så att du kan koncentrera dig på festfixandet i övrigt. Huvudsaken är att du får din fest precis så som du vill, och att du berättar för trubaduren vad du helst vill höra och hur länge underhållningen ska vara. Dragspel tillhör den svenska musiktraditionen, och det är musik som får alla att bli på gott humör. Ring en proffsmusiker, så får ni roligt!

Fler nyheter