En helt ny värld väntar oss

29 mars 2020
Mikael Barani
En helt ny värld väntar oss

Under många decennier har utvecklingen inom samhällets alla området rusat framåt. Det har nästan varit omöjligt att hänga med, speciellt ju äldre man blir. Under det senaste decenniet har sociala medier allt mer blivit invävda i våra liv, och allt mer dikterar de hur vi ser på oss själva och vår omvärld.

Nu är det dock plötsligt som om att någon har dragit i en sorts nödbroms. Virusutbrottet från Kina har ställt allt på huvudet. Även om vi är mitt i det just nu (i vår del av världen) så känner nog alla på sig att vi kommer att komma ur detta och upptäcka en på många sätt helt ny värld än den nuvarande.

Är det något som vi människor har bevisat så är det att vi är anpassningsbara. Gång på gång har mänskligheten kommit tillbaka oh återhämtat sig från katastrofer och liknande händelser genom vår historia.
Även på det personlinga planet så har många av oss överlevt både det ena och det andra. Eller som någon skrev på internet: ”Läser du detta så har du har överlevt 100% av dina värsta dagar”, vilket är faktiskt skänker en sorts tröst i tillvaron.

Däremot så är det så att vi alla kan behöva hjälp, någon att tala med då och då om våra inre liv. Att bara ta sig vidare är inte nog, vi ska ju också frodas. 
Har vi inte någon i vår närhet som vi känner oss bekväma med så kan vi alltid finna samtalsterapi online. Ibland kan det vara skönt att få tala med en objektiv part som inte känner oss, som till exempel Samtalsterapeuterna i Malmö. De finns tillgängliga via alla de vanligaste chat- och samtalsprogrammen på nätet. Så du kan nå dem även om du inte bor just i Malmö.

Låt 2020 bli året då du tar nya steg och känner dig mer centrerad och balanserad än någonsin.

Fler nyheter