Du kan inte göra allt själv

06 april 2020
william eriksson
Du kan inte göra allt själv

Ärligt talat, det är väl bara lika bra att erkänna det som det är. Du kan inte allting. Häng inte läpp för det. Det är inte meningen att du ska kunna allting. Det är därför vi har olika roller, olika yrken och olika intressen i livet. Vi människor är olika och också olika bra på olika saker och ting. Tar man konkreta exempel som värme, ventilation och sanitet, det man brukar förkorta “VVS”, så är det komplicerade grejer. När rören pajar är det inte meningen att du ska behöva stånga dig gul och blå av frustration av att inte hitta den där eländiga läckan.  

 

Börja i rätt ände 

Så, varför inte bara svälja stoltheten och be om hjälp? Det är dessutom inte jätteroligt att fixa avloppet när det är stopp i toaletten. Men okej, du har erkänt detta nu. Vet du ens var du ska börja leta efter rörmokare eller annan kompetens för att lösa dina rörproblem? Förslaget är att börja i rätt ände. Anlita en, eller helst flera, VVS konsulter. VVS-konsulterna kommer inte utbilda dig, men de kommer ge dig ovärderlig rådgivning i vilka åtgärder som är lämpligast, hållbarast och ekonomiskt relevanta för situationen i ditt hem.  

 

VVS-konsult – inte rörmokare 

Slarvigt uttryckt benämndes ofta VVS-konsulter förr som “rörmokare”, som kanske emellertid är den term du är mer bekant med. Men problemet med termen “rörmokare” är att definitionen blir väldigt snäv. En VVS-konsult gör så mycket mer än att “moka” med “rör”. Yrkestiteln ställer stora krav på en bred kompetens och tekniska färdigheter. De erbjuder inte sällan en helhetssyn inom byggbranschen som är helt nödvändig i arbetslivet. Så när du väl bestämt dig för att ta hjälp med att fixa dina avlopp och rör, googla alltså inte efter en rörmokare. VVS-konsulterna förtjänar att benämnas med vad de verkligen är och deras ordentliga yrkestitel.  

 

Fler nyheter