Downlights är belysning som passar i de allra flesta utrymmen

07 juni 2022
Cecilia Olsson

editorial

Downlights är mycket användbar belysning i många olika utrymmen. I ett hem passar de i varje rum där man vill ha snygg infälld belysning. Det ser ofta bäst ut och ger även bäst belysning om de placeras flera stycken tillsammans med lagomt mellanrum. Många väljer att använda downlights i kök och badrum, men de passar även väldigt bra i hallen, sovrum, klädkammare och andra utrymmen i hemmet. 

Downlights är väldigt bra att använda där man vill ha fri rymd hela vägen till taket

I ett badrum kan downlights skapa en väldigt mysig atmosfär och tillsammans med spegelbelysning kan det vara allt man behöver i utrymmet. Det är dock viktigt att välja downlights som är anpassade att sitta i våtutrymmen. I köket är downlights perfekta att ha över arbetsbänkarna eftersom de ger bra belysning utan att de hänger ner. 

Downlights

En stor fördel med downlights är nämligen att de inte hänger ner något eftersom de är infällda i taket. Det gör belysningen väldigt diskret samtidigt som den är väldigt funktionell och man behöver inte bekymra sig om lampor som hänger ner och är i vägen. Genom att använda sig av LED downlights så behöver man inte heller bekymra sig om onödigt hög strömförbrukning och lamporna behöver inte bytas ut på många år.

Olika modeller av LED downlights 

Hos ledmegastore.se finns ett brett utbud av downlights för olika utrymmen och behov. De har framförallt ett bra utbud av LED lampor till både hem och företag och i sortimentet med downlights finns det lampor med olika styrka, färg och även downlights som går att vinkla för att få ljuset precis där man behöver det för tillfället. Att välja LED belysning till hemmet är som sagt bra eftersom de drar mindre ström än de flesta andra lampor och håller dessutom i många år, det är bra både för privatekonomin och miljön.

Fler nyheter