Den mångsidiga Entresolplanlösningen

20 oktober 2022
Helen Johansson

editorial

Ett extra utrymme

När det gäller hemdesign finns det otaliga möjligheter. Ett populärt alternativ som ofta förbises är entresolplanet. En entresol är ett golv mellan bottenvåningen och första våningen i en byggnad. I många bostäder är entresolplanet färdigt och kan användas som bostadsutrymme. Här är bara några av de många sätt du kan använda en entresol i ditt hem.

image

Använd entresolplan enligt dina behov

Som ett extra sovrum
Ett av de mest populära sätten att använda en entresol är som ett extra sovrum. Om du har gäster som kommer att stanna eller helt enkelt behöver ett extra sovrum för dig själv är entresol den perfekta lösningen. Eftersom entresolen vanligtvis ligger mitt i hemmet ger den avskildhet och tystnad som sovrum på andra våningar kanske inte har. Eftersom entresoler ofta är öppna mot undersidan tenderar de dessutom att vara ganska luftiga och rymliga, vilket gör dem idealiska som sovrum.

Som kontor i hemmet
Ett annat vanligt användningsområde för en entresol är som kontor i hemmet. Om du arbetar hemifrån eller bara behöver en lugn plats för att få lite arbete gjort är entresol ett utmärkt alternativ. Den avskildhet och tystnad som utrymmet erbjuder gör det idealiskt för koncentration, och rummets öppenhet gör att du inte känner dig trång när du arbetar. Eftersom de flesta entresolerna har många fönster kommer du dessutom att njuta av mycket naturligt ljus medan du arbetar.

Som lekrum eller familjerum
Om du har små barn kan du överväga att använda din entresol som lekrum eller familjerum. På så sätt får dina barn ett eget utrymme att leka på utan att vara under fötterna hela tiden. Och eftersom entresolen vanligtvis är placerad mitt i huset är det lätt att hålla ett öga på dina barn när de leker. Om du använder din entresol som lekrum eller familjerum är det dessutom lätt att hålla resten av huset snyggt eftersom alla leksaker är begränsade till ett enda utrymme.

Möjligheterna för en entresolplan är oändliga. Oavsett om du behöver ett extra sovrum, ett hemmakontor, ett lekrum eller ett familjerum kan en entresol erbjuda den perfekta lösningen för dina behov. Om du funderar på att lägga till en entresol i ditt hem, se till att kontrollera med ditt lokala bygglovskontor för att se till att dina planer uppfyller alla krav i lagstiftningen.

Fler nyheter