Anlita arborist i Lund att ta hand om dina träd

27 februari 2022
william eriksson

editorial

Vad är en arborist frågar du dig själv. Det är kanske inget ord man normalt använder i ett samtal. Men det kanske man borde eftersom arborister har ett väldigt viktigt arbete. En arborist är en trädvårdare. Det är arboristernas uppgift att ta hand om träd för att se till att de lever så länge som möjligt. Man kan vårda genom beskärning och ibland fällning av träd. I deras arbetsuppgifter kan också ingå att planera parker och hjälpa till i bevarandet av äldre skogar. För lekmannen är arboristen den du kontaktar när du vill få hjälp med din trädgård eller fällning av träd.

 

När är det dags att anlita din lokala arborist?

Du står i din trädgård och njuter av hur vacker den är. Sommaren är snart slut och hösten är på intåg. Förra året var fruktträden glesa med frukt. När du tänker efter har träden gett mindre och mindre frukt för varje år. Det är nu det är dags att kontakta din lokala arborist i Lund, exempelvis. En arborist är en trädvårdare. De tar hand om träd och kan definitivt hjälpa dig att avgöra om dina träd är svaga för att de är döende, eller för att de behöver bli beskärda på ett annat sätt än du tidigare gjort. Om du inte alls har beskurit dina träd förut behöver du anlita en expert.

 

arborist Lund

 

Vem ska du anlita? Kan du göra detta själv?

Det finns många företag med erfarna och kunniga arborister. Det viktigaste är att se till att de har den utbildning som krävs samt har certifikat för att arbeta som arborister. Självutnämnda amatörer kommer antagligen hävda att du kan göra jobbet själv. Men med tanke på att det krävs två års yrkesutbildning för att bli en arborist och att man därefter måste förtjäna sitt certifikat, är det inget att rekommendera.

Fler nyheter