Amatör eller proffs, vad behöver du?

25 augusti 2020
patrick pettersson

Som amatörfotograf provar du dig fram med all möjlig utrustning oavsett märke och pris. Kanske är du helt insnöad och bara ska köpa allt möjligt som man kan ha i sin utrustning. Är du en professionell fotograf är du troligen betydligt mer kräsen när du väljer utrustning och vilket märke utrustningen är.

För den glade amatören finns till exempel en mängd olika typer av kamerastativ att testa, både till kameran och till mobilen. Det finns riktigt prisvärda och bra tripodstativ för systemkameror idag. De behöver inte heller kosta skjortan. Det är framförallt viktigt att stativet bär upp tyngden av din kamera och att det är stabilt.

 

Att filma för sociala medier

Är du en frekvent användare av sociala medier. Kanske bloggar du, fotar massor eller gör filmer för youtube. Då använder du högst troligt din mobil till mångt och mycket. Då ska du se till att köpa ett riktigt smidigt kamerastativ mobil som passar dina behov.

Vill du kunna gå runt och hålla i den eller kommer den mest att stå still? Vill du mest filma eller ta stillbilder? Se till att stativet är stabilt och att det klarar de olika användningsområden du tänker dig. Ska det kunna stå på golvet och komma högt upp eller räcker det att placera ditt kamerastativ på ett bord?

 

 

Olika tillbehör till ditt stativ

Förutom ett kamerastativ så behöver eller vill du säkert ha en mängd olika tillbehör. För att filma och ta fina bilder med mobilen vill du kanske ha en ljusring som du kan fästa på ditt stativ, eller annan belysning, fästen eller en fjärrkontroll.

Använder du ett vanligt kamerastativ till din mobil eller surfplatta så kan du köpa till ett passande fäste som du snabbt och smidigt monterar. Har du ett påkostat kamerastativ till en systemkamera kan ett sådant fäste vara ett bra alternativ.

Fler nyheter